Ugnspannkaka
Klassiskt recept på ugnspannkaka som går snabbt och lätt att göra.
Tid: 30 minuter varav 20 min i ugnen.
4 portioner
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Glutenfritt -Byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Vegetariskt
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
eller 2 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
1 msk smör till smörjning av långpanna
Servering:
lingonsylt
Utrustning du behöver:
1 st långpanna 30x40 cm
Gör så här:
Sätt på ugnen på 225°C.
Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter.
Vispa ned mjölken lite i sänder för att få klimpfri smet - använd gärna elvispen.
Vispa därefter ner äggen.
Häll smeten i smörjd långpanna ca 30x40 cm och grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 minuter till gyllengul färg.
Skär ugnspannkakan i bitar och servera.
Serveringstips:
Servera med lingonsylt och rårivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar